Aktuellt

Hassan och Habib har idag, 15 oktober, stängt av vattnet inför vintern. 

Kranarna är öppna. Rör dem inte! De måste vara öppna för att inte frysa sönder under vintern.

Vattnet sätts på igen till våren, i slutet av april/början av maj.

Det kommer precis som förra året att sättas påsar på kranarna. Låt påsarna sitta kvar.

Styrelsen

15. okt, 2015
0

Tack alla medlemmar som hjälpte till att göra fint på vårt område idag. Vi hade tur med vädret, tiden gick fort och fint fick vi både utanför området och inne i området.

Till er som inte hade möjlighet att vara med på städdagen, hör gärna av er innan för då vet vi mer exakt hur mycket korv mm som vi behöver köpa in.

For er som köpt gödsel: Tyvärr har det blivit ett problem med leverans nu till hösten. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt mycket färdigbrunnen gödsel att köpa. Roberto har lagt en beställning och lovar leverans senast 15 mars 2016. Hoppas det inte ställer till det alltför mycket.

Hälsningar från styrelsen

Hej alla,

Vi har ju vår gemensamma städdag nu på lördag, 3 oktober.

Som vanligt grillar vi mitt på dagen och det som ska grillas köps in någon av de absolut närmaste dagarna. Därför är det viktigt att du som vill ha vegetarisk korv meddelar så fort som möjligt så vi vet hur mycket vi ska köpa av varje sort.

Hälsningar styrelsen

29. sep, 2015
0

Välkommen till höstens städdag. 

Som vanligt träffas vi kl. 10 för att stämma av vilka som kommit. Därefter delar vi upp oss i arbetsgrupper.

Arbetsuppgifter är bland annat:

rensa ogräs runt boden, rensa och städa ur boden, rensa utanför staketet. Om någon har tillgång till bil kan ett uppdrag vara att köra iväg till tippen med sådant som ska slängas.

 

Föreningen bjuder på grillkorv, dricka samt kaffe. Önskar du vegetarisk korv är det viktigt att du meddelar detta så vi vet hur mycket vi ska köpa.

 

Är du förhindrad att delta på städdagen kan du få ett uppdrag att utföra i förväg. Då ringer eller mejlar du Annica i god tid. Föreningen har rätt att ta ut en avgift på 300 kr om du uteblir från städdagen och inte heller har utfört ett uppdrag i förväg. 

Annica når du på 0761-292839 eller silltrut2@yahoo.se

Vi kommer inte att elda nu i höst enligt våra miljöregler i och med att vi är miljödiplomerade. Detta innebär att om du har sådant som du vill ska eldas får du spara det på din egen lott till våren.

Det är också viktigt att veta att den kompost vi bygger utanför staketet enbart är tänkt för det som blir av de gemensamma ytorna, alltså inte sådant som du har på din egen lott. Var och en av oss ska ha en egen kompost och i möjligaste mån ta hand om sitt eget trädgårdsavfall. 

Den gemensamma komposten är byggd i tre delar. Man fyller första året den första behållaren. År två fyller man behållare två, år tre den sista. Därför ska INGENTING slängas annat än i den första det här året. 

 

Hoppas nu att vi får fint väder och att så många som möjligt av oss alla kan ställa upp den 3 oktober och göra fint på vårt område.

Hälsningar

Styrelsen

15. sep, 2015
0

Några nya och lite repriser.

Hökarängens friluftsförening har öppet hus:

Välkomna till vårt Öppet Hus söndagen den 16 augusti kl 12 - 16. Ta med dina nära och kära och avnjut en dag i det gröna tillsammans med oss. vårt uppskattade sommarcafé är öppet, där det finns kaffe och våffla att köpa för billig peng. Vi snurrar igång ett tårthjul där ni kan satsa några småpengar för att dra in storvinsten: En hembakad smaskig tårta. Vi bjuder på  livemusik och konstutställningar, samt en workshop om att måla på stenar till din trädgård.

Snösätra Norra i Rågsved har Öppen trädgård Lördagen den 22 augusti. Mer information i den bifogade affischen och i följande Facebookevent: https://www.facebook.com/events/1484127905214698/

Den 29 augusti klockan 13 – 17 är det Stadsodlarfestival vid Södra Årstalundens koloniområde. Adress: Rackarbacken bakom/nedanför Södersjukhuset.  Det blir skördemarknad, äppelmustning, mat, café, barnaktiviteter, information om stadsodling och koloniföreningar m.m. https://www.facebook.com/events/1490376451254242/

Orhem Trekanten har fest och skördemarknad på Torpet i Orhem lördagen den 5 september kl. 12 – 17. Se bifogad fil för mer info.

Jag avslutar med lite bilder från Koloniträdgårdsföreningen Linnea där man i somras samlades och byggde ett jättesnyggt insektshotell till föreningen.

Kanske något att ta efter för andra föreningar. Hör av er om ni vill ha mer information

16. aug, 2015
0

Senaste kommentarer

13.10 | 16:49

Hej Danuta, gå in på Hur blir jag medlem och Intresseanmälan o...

13.10 | 16:48

Hej Susan, gå in på Hur blir jag medlem och Intresseanmälan i ...

13.10 | 16:43

Hej Anna, jag svarar dig på din mailadress. Hälsningar Eva

13.10 | 09:27

Hej. Jag har stått i kö i några år nu. Hur ser mina chanser ut att få en lott hos...